Close the fixed Barcode

Батон — вид хліба видовженої форми. До складу продукту традиційно входять пшеничне борошно (вищого, першого або другого ґатунків), олія або маргарин, вода, цукор, сіль, дріжджі або розпушувач. У процесі виробництва на поверхні батону роблять розрізи та змащують його яєчною емульсією для надання блиску.

Якісний батон має світлий пористий м’якуш, приємну золотаву скоринку та ніжний смак. Один виріб зазвичай важить 300–500 г і може бути цільним або нарізаним на шматочки ще на виробництві.

Види батонів

Видів батонів існує дуже багато: простий, нарізний, вітамінізований, пісний, багет, до сніданку, з пшеничними висівками та ін.

Різні сорти батонів можуть відрізнятись за:

● сортом борошна;
● складом жирів (рослинні та тваринні);
● добавками (родзинки, горіхи, курага, кунжут та ін.);
● калорійністю (на кілограм борошна може додаватись різна кількість цукру (від 5 до 50 г), жиру, яєць, молочних продуктів).

Користь батону

Батон містить низку елементів, життєво необхідних організму людини: вуглеводи, білки, жири, вітаміни групи В та РР, залізо, калій, магній. Також у батоні є клітковина, яка сприяє очищенню організму.

Де можна купити смачний батон?

Якщо ви хочете купити свіжий смачний батон за низькою ціною, заходьте на спеціальній сервіс для порівняння цін GoToShop.ua. Тут ви дізнаєтесь, скільки коштують батони в різних супермаркетах, і знайдете найвигіднішу ціну за буханку.