Гриби — продукт харчування, відомий людині ще з доби збирання. В наш час далеко не кожна людина має можливість збирати гриби в лісі, а от у магазини ходять практично всі. В сучасних супермаркетах продається багато видів свіжих грибів. Усі вони гарантовано їстівні та не вражені паразитами.
Найпоширеніші види грибів
1. Печериці — містять вітаміни C, D та групи B, важливі амінокислоти, магній та калій, а також багато рослинного білка. Ці гриби низькокалорійні — лише 27 ккал на 100 г. З них готують супи, їх можна запікати та смажити, маринувати, солити й навіть вживати в сирому вигляді. Гриби під час термічної обробки сильно зменшуються в розмірах, тому великі печериці можна запікати й засмажувати, а маленькі краще маринувати.
2. Гливи — мають хорошу міцну текстуру, їх можна смажити та додавати в супи. Ці гриби містять вітаміни групи B, С, Е та D2 і багато мінеральних речовин: залізо, йод, кальцій, калій. Гливи допомагають стабілізувати тиск.
3. Шіїтаке — містять вітаміни групи B, А, C і D, амінокислоти та багато мікроелементів, особливо калію, марганцю, міді та фосфору. Ці гриби універсальні — їх можна смажити або запікати, зварити грибний суп або приготувати соус.
4. Ерінги — містять вітамін D2 і комплекс вітамінів В, а також багато мінеральних речовин, амінокислот та антиоксидантів. Ці гриби містять приблизно 35% білка. Вони допомагають виводити з організму солі й токсини.
Де можна купити смачні та поживні гриби?
Якщо ви хочете купити свіжі гриби за помірною ціною та шукаєте, де це можна зробити, на допомогу прийде GoToShop.ua. Цей сервіс, спеціально створений для порівняння цін у магазинах, підкаже, скільки коштують гриби в різних супермаркетах, і допоможе знайти найвигіднішу ціну за 1 кг.