Груші — смачні та корисні фрукти, які містять легкозасвоювані цукри, вітаміни А, С, К, групи В, залізо, калій, кальцій, сірку, фолієву кислоту, фосфор. Також у грушах є фітостерин, який запобігає утворенню холестеринових бляшок.
Особливість груш полягає у тому, що під час тривалого зберігання вони накопичують вітаміни та цукри, їх м’якоть стає ніжнішою, а шкірка — м’якою. Існують сорти груш, які відразу після знімання з дерева неможливо їсти, тому що вони жорсткі, волокнисті та зовсім несолодкі. Полежавши протягом 1–2 місяців, такі плоди стають дуже смачними та соковитими.
Види та сорти груш
Сортів груш існує дуже багато, до найпопулярніших з них можна віднести:
1. Дюшес — родом із Франції. Плоди мають яскраво-жовтий колір з рожевими боками. Ці груші дуже ароматні, соковиті та смачні, але швидко псуються.
2. Вільямс — родом із Англії. Ці жовто-зелені плоди з червоними боками, ніжною та соковитою м’якоттю часто використовують для приготування дитячого харчування, з них виходять смачні муси та пюре.
3. Китайські груші — за формою нагадують яблуко, мають кремовий колір, не дуже солодкі, хрусткі та трохи жорсткуваті. Вони можуть зберігатись протягом тривалого часу.
4. Конференція — ці груші мають видовжену форму і жорстку зелену шкірку, на смак вони соковиті та дуже солодкі.
5. Пакхам — груші цього сорту мають зеленувато-жовтий колір, вони не дуже солодкі та дещо терпкуваті. Можуть зберігатись дуже довго.
Де можна знайти найсмачніші груші?
Якщо ви любите груші та хочете дізнатись, де їх можна купити за найкращою ціною, на допомогу прийде GoToShop.ua — зручний сервіс для порівняння цін у торговельних мережах України. Він підкаже, скільки коштують груші в різних супермаркетах, і ви зможете вибрати найвигіднішу ціну за 1 кг.