Кабачки дуже популярні в багатьох країнах світу. Вони не тільки смачні, а й дуже корисні, тому що містять антиоксиданти, клітковину, вітаміни та інші корисні речовини.
Склад та корисні властивості кабачків
Ці овочі містять вітаміни А, С, В1, В2, РР, а також кальцій, марганець, сірку, цинк, залізо, калій, магній, натрій, фосфор. Харчові волокна і клітковина в складі продукту активізують обмінні процеси, виводять токсини, стимулюють роботу кишечника. Кабачки сприяють зниженню рівня холестерину в крові та зменшують набряки.
Завдяки м’якій сечогінній дії кабачки рекомендують вживати в їжу при захворюваннях серцево-судинної системи, печінки та нирок. Вони мають властивість виводити солі з організму, тому запобігають виникненню артриту.
Кабачки гіпоалергенні, тому це один із перших овочів, які вводять у прикорм дітей до року.
Як вибрати кабачки?
Смачні та корисні кабачки мають:
• середній розмір (не більше 15–20 см) та вагу (250–350 г);
• гладку на дотик і досить тонку шкірку. У товстій шкірці кабачків накопичуються шкідливі речовини від засобів, якими обробляють плоди від хвороб і шкідників;
• шкірку без пошкоджень. Вм’ятини, заглиблення, нерівності на поверхні кабачків можуть бути свідченням занадто довгого або неправильного зберігання;
• рівний колір без темних жовтих або коричневих плям, які вказують на початок процесу гниття.
Де купити свіжі кабачки?
Якщо ви хочете купити кабачки та шукаєте найменшу ціну, заходьте на GoToShop.ua — сервіс, призначений для порівняння цін у супермаркетах. Тут ви дізнаєтесь, скільки коштують кабачки в різних магазинах, і знайдете найвигіднішу ціну за 1 кг.