М’ясні консерви — універсальний продукт, який не вимагає особливих умов зберігання. Саме тому консервоване м’ясо є обов’язковим атрибутом туристичних походів і частиною сухих пайків.
Які бувають м’ясні консерви?
З залежно від виду сировини виділяють такі різновиди консервів:
1. Консерви з м’яса. Найпопулярніші в цій категорії — свиняча та яловича тушонка.
2. Консерви зі свіжого чи замороженого фаршу.
3. Консерви із субпродуктів і паштети.
4. Консерви з птиці: куряче, гусяче, качине м’ясо, приготоване різними способами, в чистому вигляді або з добавками (гречана каша, рис та ін.).
5. М’ясо-рослинні консерви: м’ясо-бобові, м’ясо-макаронні та м’ясо-овочеві, для виготовлення яких використовують м’ясо або фарш усіх видів та відповідні добавки.
Як вибрати якісні м’ясні консерви?
Банка консервів не повинна мати тріщин, проколів, здуття кришки. Ці ознаки свідчать про те, що були порушені умови зберігання продукту, тому вживати такі консерви може бути небезпечно для здоров’я.
Маркування на банці має містити таку інформацію: дата виготовлення, підприємство-виробник, склад, відомості про харчову та енергетичну цінність, термін зберігання.
Звертайте увагу на склад консервів. Наприклад, якісна тушонка містить м’ясо (яловичину, свинину, птицю), жир, цибулю, сіль, лавровий лист, чорний перець і жодної хімії.
Де можна купити якісне консервоване м’ясо?
Якщо ви хочете купити якісні м’ясні консерви за вигідною ціною, заходьте на GoToShop.ua. Це сервіс, створений спеціально для порівняння цін на різні товари в українських супермаркетах. GoToShop.ua підкаже, скільки коштує тушонка або інший продукт у магазинах, і допоможе знайти найвигідніші пропозиції.