Close the fixed Barcode

Оливкове дерево згадується ще в Біблії — після потопу голуб приніс Ною саме оливкову гілку. А про цілющу силу оливок писав відомий давньогрецький лікар Гіппократ.

Сьогодні оливки — популярний продукт у всьому світі. Їх їдять просто так, а також використовують для приготування салатів, закусок, перших і других страв. Залежно від ступеня зрілості оливки бувають зелені та чорні. Іноді темні стиглі оливки називають маслинами.

Користь оливок для організму

Натуральні оливки містять практично всі необхідні людині корисні речовини: вітаміни А, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9, С, Е, К, а також залізо, калій, кальцій, магній, мідь, натрій, селен, фосфор, цинк.
Плоди містять до 80% олії, до складу якої входять унікальні за своїми властивостями ненасичені жирні кислоти — олеїнова (75%), лінолева (13%) і ліноленова (0,55%).

Оливки корисні для шлунково-кишкового тракту. Вони обволікають слизові оболонки, запобігаючи утворенню мікроушкоджень і подразнень. Цей продукт використовується для профілактики онкологічних захворювань, цукрового діабету, ішемічної хвороби серця.

Також оливки:
● м’яко вирівнюють артеріальний тиск;
● запобігають розвитку тромбозу;
● підвищують еластичність судин;
● поліпшують перистальтику кишечника;
● виводять токсини;
● сприяють збереженню здоров’я печінки;
● мають жовчогінний ефект.
Але всі ці корисні властивості зберігають лише оливки, приготовані традиційним способом, — у розсолі чи олії, без використання консервантів та інших хімічних речовин.

Де знайти натуральні оливки?

Якщо ви шукаєте, де можна купити якісні натуральні оливки за розумною ціною, допоможе GoToShop.ua — зручний сервіс для швидкого порівняння цін в українських супермаркетах. Цей ресурс підкаже, скільки коштують оливки в різних торговельних мережах, і допоможе знайти найкращий варіант.