Close the fixed Barcode

Паштет — це страва з м’ясного фаршу, яєць, грибів, горіхів із додаванням приправ, прянощів і ароматичних трав. Головною особливістю будь-якого паштету є те, що для його приготування використовується дрібно перетерта сировина. Для отримання необхідної консистенції інгредієнти не просто пропускають через м’ясорубку, а й протирають через сито.

Різновиди паштету

За видом сировини розрізняють такі види паштету:
1. Печінковий — з яловичої, свинячої, качиної, гусячої або тріскової печінки.
2. Рибний — з будь-якої риби: сирої, солоної, копченої, маринованої. Найчастіше паштети готують із судака та тріски з додаванням вершкового масла.
3. Курячий — з грудки, стегенець, крилець та ін.
4. Овочевий — з гарбуза, моркви та навіть волоських горіхів. Це може бути суміш овочів із додаванням м’яса, риби, печінки.
5. Грибний — зі свіжих чи сушених грибів, які спочатку обсмажують, а потім подрібнюють до потрібної консистенції.

Правила вибору паштету

Зважайте на матеріал банки. Продукт у жерстяній тарі може зберігатися кілька років, але багато виробників економлять і пакують паштет у полімерну упаковку — в цьому випадку термін його зберігання зменшується до 30 днів. Якщо на полімерній тарі зазначено інший термін, наприклад пів року, це означає, що продукт містить консерванти.

Якісний паштет повинен мати однорідну консистенцію і світло-коричневий колір, можливо з бежевим або сіруватим відтінком. Гарний рожевий або темно-коричневий колір свідчить про наявність у продукті барвників.

Де купити якісний паштет?

Якщо ви бажаєте купити смачний і якісний паштет за розумною ціною, на допомогу прийде GoToShop.ua — сервіс, створений для легкого та швидкого порівняння цін у магазинах. Тут ви дізнаєтесь, скільки коштує улюблений паштет у різних супермаркетах, і знайдете найкращі пропозиції.