Пшенична крупа — це подрібнені та відшліфовані зерна твердої пшениці з заокругленими краями і частково збереженою оболонкою. Колір цієї крупи неоднорідний — від світло-кремового до жовтого.
Існує кілька видів пшеничної крупи, найпопулярнішими з яких в Україні є «Артек» і «Полтавська». Відмінність між ними полягає у ступені помелу: в крупі «Артек» дрібні крупинки, а в «Полтавській» — більші. Також дуже популярними є пшеничні пластівці. Вони можуть виготовлятися за різними технологіями — тільки пресуванням (такі пластівці потрібно варити) або пресуванням і обробкою парою (це пластівці швидкого приготування, які просто заливаються гарячою водою).
Користь пшеничної каші
Пшенична крупа багата на харчові волокна, повільні вуглеводи, під час перетравлення яких утворюється енергія, а не жирові відкладення, та вітаміни групи В. Завдяки своєму складу пшенична каша:
• зміцнює імунітет;
• допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту;
• поліпшує обмінні процеси та сприяє виведенню з організму токсинів;
• сповільнює процеси старіння;
• сприяє зниженню рівня холестерину та очищенню судин;
• покращує стан волосся та нігтів, позитивно впливає на стан шкіри, підвищуючи її еластичність.
Де краще купувати пшеничну крупу?
Якщо ви шукаєте, де можна купити пшеничну крупу за хорошою ціною, вам допоможе GoToShop.ua — сервіс для швидкого та зручного порівняння цін в українських магазинах. Він підкаже, скільки коштує пшенична крупа в різних супермаркетах, і допоможе знайти найкращу ціну за 1 кг.