Солоні хлібні сухарики — чудова альтернатива чипсам. Завдяки пікантному смаку та доступній ціні ці хрумкі снеки користуються величезною популярністю.
Виготовляють сухарики з білого, чорного, а також комбінованого, або сірого, хліба. Для виготовлення найсмачніших сухариків використовують спеціальний хліб, випечений за особливим рецептом.
Як виробляють сухарики?
Виробництво сухариків складається з кількох етапів:
1. Готовий хліб витримують протягом 2 діб. Це потрібно для того, щоб мінімізувати кількість крихт.
2. Готову сировину ріжуть на квадратики, брусочки або шматочки іншої форми.
3. Підготовлені шматочки хлібу сушать або обсмажують.
4. Готові сухарики обсипають сумішшю спецій чи смаковими добавками.
5. Продукт фасують у вакуумні пакетики.
Останнім часом особливий попит мають сушені сухарики, виготовлені без обсмажування. Такий продукт не тільки смачніший, а й корисніший.
Користь та шкода солоних сухариків
Сухарики, особливо з чорного хлібу, містять багато клітковини, яка допомагає травленню. Також вони містять практично всі вітаміни групи В, багато мікро- та макроелементів.
Шкідливими для здоров’я людини можуть бути численні харчові добавки, які використовують виробники для поліпшення смакових якостей готового продукту. Не варто зловживати такими закусками, тому що деякі їхні компоненти можуть спричинити проблеми зі шлунково-кишковим трактом і сечовидільною системою.
Де можна купити солоні сухарики вигідно?
Якщо ви хочете купити сухарики за найнижчою ціною, вам допоможе GoToShop.ua — зручний сервіс для швидкого порівняння цін у різних супермаркетах України. Тут ви дізнаєтесь, скільки коштують сухарики в магазинах, і знайдете найвигідніші пропозиції.