Close the fixed Barcode

Сушена риба — обов’язковий атрибут кожної пивної вечірки. Про її користь та шкоду точаться суперечки, але кожний, хто спробував цю смакоту, не погодиться від неї відмовитися.

Кому корисно їсти сушену рибу?

Запорука якості риби — дотримання технології приготування. Таранька без солі, сушена холодним чи гарячим повітрям, — це напівфабрикат, який потребує обробки перед вживанням. А знайому всім рибу до пива переважно отримують методом в’ялення. Він полягає у висушуванні просоленої сировини на повітрі або у спеціальних установках, але без термічної обробки. В’ялити краще жирну і велику рибу, а сушити — маложирну дрібну.

Залежно від сорту калорійність тараньки становить від 100 до 130 ккал на 100 г. Риба за складом багата на корисні речовини:

• Омега-3 та інші жирні кислоти;
• вітаміни А, В, Е, D;
• фосфор, кальцій, цинк, йод, фтор;
• легкозасвоюваний білок, який містить усі незамінні для людини амінокислоти.

Під час приготування тараньки ці складові зберігаються в рибі, роблячи її цінним поживним продуктом. Тому споживати сушену рибу корисно всім майже так само, як і приготовану в будь-який інший спосіб. Але слід дотримуватися обмежень у кількості спожитого продукту, оскільки він солоний.

Яку сушену рибу краще купити?

Придбати сушену рибу сьогодні можна в кожному супермаркеті. Ціна на неї зазвичай помірна, тому купувати її час від часу може кожен. У найбільших магазинах можна придбати сушену салаку, корюшку, плотву, путасу, кільку, мойву, густеру, ляща.

Якісна риба має бути сріблястого кольору, добре висушеною, без надлишку солі. Можна їсти будь-яку, аби смакувала. Головне — купувати тараньку у надійних місцях, де продають сертифіковану продукцію, за якість якої можна не хвилюватися.

Щоб швидко і легко дізнатися, скільки коштує сушена риба в супермаркетах вашого міста і зробити порівняння цін, завітайте на сервіс GoToShop.ua. Тут можна переглянути асортимент і наявність товару в магазині, що вас цікавить, дізнатись про акції та розпродажі, щоб купити все необхідне за найвигіднішою ціною.