Close the fixed Barcode

Законсервовані з додаванням цукру ягоди та фрукти не тільки дуже смачні, а й корисні, до того ж дають змогу взимку відчути смак літа.

Цікаво, що повидло, джем та варення не завжди вживають як самостійні десерти. Наприклад, джеми з журавлини та брусниці вдало підкреслюють смак м’ясних страв, повидло — смачна солодка начинка для випічки, а ягідне або фруктове варення роблять сирну запіканку та сирники ще смачнішими.

Основні способи консервування ягід і фруктів

1. Варення виготовляють із ягід та фруктів, які проварюють із цукром. Плоди у варенні повинні бути цілими, не розвареними, сироп прозорий і не надто густий.
2. Джем також виготовляють із ягід і фруктів та цукру. Цей продукт має желеподібну консистенцію, а плоди, рівномірно розподілені в сиропі, можуть бути в цілому вигляді або шматочками.
3. Повидло, яке має однорідну густу консистенцію, отримують шляхом уварювання плодово-ягідного пюре з цукром. Тобто сировиною для повидла є не свіжі фрукти та ягоди, а пюре з них.

Користь джему, варення та повидла

Ці продукти містять багато вітамінів і мінералів, а також харчових волокон, необхідних для повноцінної роботи шлунково-кишкового тракту. Вони сприяють очищенню крові, стимулюють роботу печінки, головного мозку та нервової системи, зміцнюють серцево-судинну систему, покращують зовнішній вигляд шкіри, волосся та нігтів.

Де можна знайти якісну консервацію із фруктів та ягід?

Якщо ви шукаєте, де можна купити повидло, варення чи джем за помірною ціною, завітайте на GoToShop.ua. Цей сервіс, спеціально створений для швидкого порівняння цін у різних супермаркетах, допоможе дізнатись, скільки коштує той чи інший продукт, і знайти найкращу пропозицію.