Зефір — це солодкий кондитерський виріб, який виготовляють із яблучного пюре, цукру, яєчного білка, желатину або агар-агару. Такий склад зефіру за класичною рецептурою. Але сучасні виробники часто відступають від традиційного рецепта, тому серед інгредієнтів можна побачити інші види фруктового та ягідного пюре, барвники, ароматизатори, консерванти тощо.
Яким буває зефір?
До основних видів зефіру можна віднести:
● класичний цукрово-білковий;
● із глазур’ю з шоколаду чи йогурту;
● ягідний або фруктовий;
● крембо — легкий десерт на бісквітному печиві, покритий тонким шаром шоколаду;
● маршмеллоу – відносно новий для нас повітряний десерт родом із Америки.
Як визначити якість зефіру?
Якісний натуральний зефір має приємний солодкий смак із легкою кислинкою, без неприємного яєчного запаху. Це дуже ніжний десерт, який практично тане у роті.
Текстура зефіру щільна та однорідна, він пружний та після натискання легко відновлює свою первинну форму. Зефір не повинен бути сухим, кришитися та ламатися. Якщо ви відкусили шматочок десерту і на зубах захрумтів цукор, це свідчить про порушення технології приготування.
Користь зефіру
Зефір містить корисний для здоров’я пектин, вітаміни й амінокислоти. Желатин та агар-агар корисні для шлунково-кишкового тракту та шкіри, а приємний смак десерту піднімає настрій.
Інколи виробники додають до зефіру різноманітні добавки, які поліпшують смакові та ароматичні властивості продукту, але роблять його менш корисним, тому намагайтеся вибирати десерт із натуральним складом.
Де купити смачний зефір?
Якщо ви любите зефір та шукаєте, де його можна купити за невисокою ціною, заходьте на GoToShop.ua — спеціальний сервіс для порівняння цін в українських торговельних мережах. Цей ресурс підкаже, скільки коштує зефір у різних супермаркетах, і допоможе знайти найвигіднішу ціну за 1 кг.