Бекон — солений або копчений м’ясний продукт зі свинини з рівними шарами сала. Бекон їдять тонкими шматочками як закуску, додають до бутербродів, у супи, салати та інші страви, засмажують до хрумкості.
Бекон роблять із м’яса молодих свиней. Використовують м’якоть з боків, оскільки там немає хребців і кісток. Тварин для виробництва бекону відгодовують особливим чином, замінюючи звичайне харчування молоком, бобами та ячменем.
Здоровим людям можна їсти бекон, але в помірній кількості. Цей делікатес містить каротин і поліненасичені жирні кислоти. Але щоб отримати користь від продукту, потрібно його правильно вибрати.
Як вибрати хороший бекон?
Якісний бекон має кілька ознак:
1. Пакування. Якщо бекон насправді якісний, то в пакуванні кожен слайс окремо прокладається спеціальним папером. За рахунок цього м’ясо зберігає свій смак та аромат.
2. Жировий прошарок. В беконі прошарок жиру не має бути товщим за 1 см. Якщо прошарок товщий, це вже не бекон, а грудинка.
3. Зовнішній вигляд шкірки. Вона має бути рівномірною за кольором і гладкою. Якщо на шкірці є волоски, це свідчить про низьку якість продукту.
4. Склад. Не повинно бути жодних підсилювачів смаку та ароматизаторів — тільки м’ясо та розсіл.
Де краще купувати бекон?
Якщо ви полюбляєте смажений бекон на сніданок і шукаєте, де його можна купити за вигідною ціною, вам допоможе сервіс GoToShop.ua, призначений для зручного порівняння цін у різних супермаркетах України. Він допоможе дізнатись, скільки коштує бажаний продукт у різних магазинах, та вибрати найвигіднішу пропозицію.