Close the fixed Barcode

Хлібці — дієтична альтернатива звичайному хлібу. Прибічники здорового харчування цінують цей продукт за високий вміст клітковини, яка поліпшує травлення та запобігає переїданню.

Якими бувають та чим корисні хлібці?

Виготовляють хлібці із зерна однієї чи суміші кількох культур — рису, пшениці, вівса, ячменю, жита, кукурудзи, гречки.

Найпоширенішими є два способи виготовлення хлібців:

• випікання тонкого шару тіста — продукт за структурою нагадує сушений хліб;
• екструзія — замочене зерно піддають дії високого тиску й температури, через що воно стає схожим на попкорн, зліплений у брикети.

Екструзійні хлібці вважаються кориснішими, бо не містять хімічних компонентів, а лише поживні речовини зерна:

• харчові волокна;
• рослинні жири;
• амінокислоти;
• мінерали та вітаміни.

Харчову цінність продукту підвищують, додаючи пророщене зерно та висівки. Смак хлібців урізноманітнюють додаванням сухофруктів, кропу, часнику, насіння соняшника, гарбуза або льону.

Багаті на клітковину хлібці корисніші, ніж хліб, бо дають змогу насититися, не переїдаючи. Особливо бажано їх їсти людям із порушеннями метаболізму, низьким рівнем гемоглобіну, проблемами травної системи.

Як вибрати хлібці та де їх купити?

Головні ознаки якісних і корисних хлібців:
• натуральний склад, де основний інгредієнт — зерно або цільнозернове борошно;
• відсутність дріжджів, крохмалю, барвників, консервантів;
• брикети без порожнин, а печені хлібці — сухі та хрусткі.

Необов’язково запам’ятовувати, скільки коштують ваші улюблені хлібці у супермаркетах АТБ, «Новус», «Сільпо», «Метро», «Фора» та інших мереж. Усі актуальні ціни та наявний асортимент продукції у магазинах можна переглянути в одному місці — на сайті GoToShop.ua. Сервіс також дає змогу провести порівняння цін на товари, що значно спрощує вибір.

GoToShop.ua — помічник, з яким кожна ваша покупка буде вигідною!