М'ясо-ковбасні вироби

Буженина - ціна в супермаркетах України

Буженина — це великий шматок запеченого м’яса, щедро нашпигований ароматними овочами та корінням, натертий спеціями та сіллю.

Буженину вживають як другу страву з картоплею та іншими овочами, рисом, полентою, гречаною розсипчастою кашею. До неї можна подавати як томатні та вершкові класичні соуси, так і пряні заправки на ягідній основі. Також буженину подають як закуску разом із сирною нарізкою та використовують для приготування бутербродів.

Апетитна буженина — цінне джерело протеїнів, необхідних організму для відновлення клітин та отримання життєвої енергії. Її рекомендується вживати дітям, жінкам у період вагітності та людям, зайнятим тяжкою фізичною працею. Також цей м’ясний продукт сприяє зміцненню імунітету, запобігає захворюванням сітківки очей, позитивно впливає на роботу нирок.

Як вибрати хорошу буженину?

Щоб придбати хорошу буженину, потрібно:
1. Звертати увагу на дату виготовлення продукту. Буженину продають у вакуумній упаковці або харчовій плівці. Продукт у вакуумній упаковці зберігається близько 3 тижнів, а в поліетиленовій — лише 5 днів.
2. Звертати увагу на зовнішній вигляд буженини. Якісне м’ясо має світлий рожево-сірий колір. Поверхня несвіжого продукту має характерний зеленувато-перламутровий відтінок та неприємний запах.
3. Дивитись на зріз. Хороша буженина не містить сполучних тканин і кісток, великих волокон і тріщин. Товщина шпику має бути не більшою за 2 см.
4. Ознайомитись із переліком інгредієнтів. Справжній делікатес буває всього двох видів — запечений зі спеціями та без них. Додавання сої, крохмалю, стабілізаторів та ароматизаторів не бажане. Така буженина незвично ніжна та легко відламується.

Де можна знайти справжню буженину?

Якщо ви шукаєте, де можна купити буженину до святкового столу за хорошою ціною, скористайтесь допомогою GoToShop.ua — зручного сервісу для порівняння цін у торговельних мережах України. Тут ви дізнаєтесь, скільки коштує вибраний продукт у різних супермаркетах, та швидко виберете найкращий варіант.