М'ясо-ковбасні вироби

Балик - ціна в супермаркетах України

Балик — це м’ясний делікатес із приємним ніжним смаком і ароматом. Для його приготування використовують яловичину, свинину та іноді курятину. Але найсмачніший балик зі свинини з невеликим жировим прошарком.

За способом приготування балик буває в’яленим, варено-копченим та сирокопченим.
М’ясний балик використовують не тільки як самостійну закуску, а й інгредієнт різних салатів, перших і других страв. Цей м’ясний делікатес добре поєднується з більшістю овочів (картоплею, капустою, бобовими та ін.), деякими фруктами, грибами, крупами, макаронними та хлібобулочними виробами.

Як вибрати якісний балик?

Оцініть зовнішній вигляд балику:
1. Поверхня повинна бути сухою, без слизу, плісняви та будь-яких пошкоджень.
2. Продукт має бути щільним і пружним.
3. Жир повинен мати білий колір з легким рожевим відтінком. Жовтий колір свідчить про несвіжість та неправильне зберігання продукту.
4. На зрізі м’ясного балику не має бути крапель вологи, інакше можна бути впевненим у порушенні технології приготування.
Якщо є така можливість, скуштуйте балик. Продукт не повинен мати стороннього запаху та присмаку. Наявність яскраво вираженого аромату копчення є ознакою того, що виробник намагається приховати низьку якість м’яса.

Якщо ви купуєте балик в упаковці, стежте за тим, щоб вона була цілісною. Обов’язково перевірте наявність маркування та інформації про виробника, дізнайтесь про кінцевий термін і спосіб зберігання.

Де можна знайти якісні м’ясні делікатеси?

Якщо ви хочете купити смачний м’ясний балик і шукаєте найкращу ціну, вам допоможе GoToShop.ua — сервіс для порівняння цін у різних магазинах. Він підкаже, скільки коштує конкретний продукт в українських супермаркетах, та допоможе вибрати найвигіднішу пропозицію.